Torbice in denarnice svetlejših barv

Vse bolj se nam približujejo topli dnevi, ki bodo iz omar na plano pritegnili tudi torbice in denarnice v svetlejših barvnih odtenkih. Pa si opazila, da tvoja najljubša torbica nima več tistih lepih sijočih barv, ki jih je včasih imela?

Poleg denarnice so torbice najpomembnejši modni dodatek, ki ga vsaka dama redno uporablja. Prav zaradi redne uporabe na materialu prejkoslej opazimo sledi madežev ali obarvanosti.

Čiščenje torbice in denarnice kar s pripravki iz domače kuhinje

Te zanima, kako se na preprost način lotiti čiščenja ženske torbice ali denarnice? Kako preprosto odstraniti madeže in blago obarvanost, ki se pojavi na blagu, ne da bi poškodovali material?

Popolnoma enostavno! S pripravki, ki jih najdeš kar v svoji domači kuhinji.

5 odličnih nasvetov za čiščenje torbice ali denarnice

Prvič: V primeru, da na torbici ali denarnici ni vidnih večjih madežev, jo brez skrbi lahko očistiš kar z vlažno krpico in kapljico detergenta. Čisti z blagimi krožnimi gibi. Ko končaš, torbico obriši še s suho krpico in torbica bo zasijala v svojih barvah.

Drugič: Če so na torbici ali denarnici vidni sledovi plesni ali sledovi večjih madežev, ki ponavadi nastanejo z drgnenjem torbice ob druge materiale (na primer hlače iz jeansa), uporabi mešanico vode in belega vinskega kisa v razmerju 1:1. Pripravek dobro premešaj in krpico, ki si jo pomočila v pripravek, ožemi. Z rahlimi krožnimi gibi nežno očisti površino. Mešanica bo poskrbela tudi za nevtralizacijo neprijetnih vonjav in torbico prijetno osvežila.

Tretjič: Če bi želela poskrbeti za dodatno nego tvoje torbice, pripravi pripravek iz belega vinskega kisa in lanenega olja v razmerju 1:2. V mešanico pomoči krpo, jo ožemi, in z njo z rahlimi krožnimi gibi nežno premaži torbico. Učinkovinam pusti, da opravijo svoje delo tekom noči, naslednji dan pa torbico le obriši s suho krpico.

Četrtič: V primeru, da si na torbici opazila močnejše plesnive madeže, zmešaj vodo in 70 odstotni alkohol v razmerju 1:1. V mešanico namoči krpico, jo ožemi, in se loti madežev. Po končanem posegu torbico obriši še z vlažno krpico.

Petič: Pri sezonski menjavi ženske torbice pazi, da bo le ta lepo pospravljena – naj se ne mečka. Pospravi jo v protiprašno vrečo, ki jo brezplačno dobiš ob nakupu katerekoli torbice v spletni trgovini Torbice.si. V omaro jo pospravi šele takrat, ko jo dobro očistiš, da se madeži ne »zažrejo« vanjo.

Čiste in zopet sijoče torbice in denarnice

Tvoje torbice in denarnice bodo zasijale v svojih osveženih barvah. Za preventivo pred prvo uporabo torbice priporočam, da jo zaščitiš z impregnacijskim sprejem ali peno. Impregnacija čez torbico naredi neviden zaščitni sloj, zato je torbica bolj odporna na umazanijo in vlago. Na ta način boste podaljšali tudi življensko dobo torbice.

 

Pripravila:

Nika, ekipa Torbice.si