Ženske torbice – najpomembnejši modni dodatek za vsako izmed nas!

Priznati si moramo, da smo ženske v večini primerov nore na torbice – in glede na to, da si pravkar našla ta zapis, si verjetno ena izmed nas tudi ti ;) 

Rade se uredimo. Oblečemo si modna oblačila, obujemo si čudovite čevlje, dodamo prelep nakit in se naličimo. Manjka le še prava izbira ženske torbice, ki je najbolj pomemben modni dodatek vsake ženske.

Primarno so bile ženske torbice narejene za prenašanje vsakodnevnih drobnarij, brez katerih pač ne gre. Dandanes pa je torbica predvsem čudovit modni dodatek in sta njena oblika in dizajn bolj pomembna kot kdajkoli prej. Ženska skozi torbico skuša izraziti svojo osebnost, zato je še toliko bolj pomembno, da izbere pravo.

Ženska s čudovito belo torbico z vzorci

Zakaj sta pomembna prava izbira ženske torbice in tvoj način nošenja?

Si bila kdaj v hiši iluzij? – Če še nisi bila, priporočam! Tam nam skozi zabavne igre razložijo in dokažejo, kako se lahko poigramo z našim vidom oziroma možgani. Če te zanima, lahko malo pobrskaš po internetu, saj se najde marsikaj zanimivega. Na primer ti dve sliki:

Zakaj je iluzija pomembna pri izbiri prave ženske torbiceKako je iluzija pomembna pri izbiri prave ženske torbice

 

Na levi sliki sta obe osebi oz. pojavi (hmm?) enako veliki, čeprav želijo naši možgani prikazati, da je zadnja oseba večja od prve.

Na desni sliki lahko vidiš starejšo gospo ali pa mladenko. Potrudi se in poskusi najti obe!

In kaj je povezava iluzije z ženskimi torbicami? Če izbereš pravo torbico in veš, kako jo nositi, lahko poudariš tiste dele, ki si jih želiš poudariti (in ravno obratno z napačno izbiro).

5 zlatih pravil za izbiro ženske torbice

No, zdaj pa k bistvu – kot obljubljeno, je tukaj naštetih 5 zlatih pravil + 1 mini bonus nasvet ;)

Katere ženske torbice so najbolj primerne glede na tvojo postavo? 

1.  Bi rada poudarila svoje oprsje? Potem si oglej torbice za čez ramo oziroma enoramne torbice! Čudovito in veliko izbiro enoramnih torbic oz torbic za čez ramo najdeš tukaj: Enoramne torbice

Enoramna torbica oz torbica za čez ramo v srebrni barviEnoramna torbica oz torbica za čez ramo v barvi morske deklice

Lahko pa se vseeno odločiš za klasično torbico in jo nosiš s priloženim daljšim (snemljivim) paščkom, ki ga dobiš poleg večine torbic. Klasične torbice si lahko ogledaš tukaj: https://torbice.si/klasicne-torbice

Črna ženska torbica z lak izgledomBordo rdeča ženska torbica, ki je lahko tudi v črni barvi

2.     Si morda bolj drobne postave? Modni strokovnjaki pravijo, da za drobno ali manjšo postavo raje izberi manjšo ali srednje veliko torbico.

 

3.     V primeru močnejše postave se želiš izogniti majhnim torbicam. Raje izberi srednjo ali veliko torbico.

4.     Si se kdaj vprašala, kako izbrati pravo obliko ženske torbice glede na svojo višino? Če si malo nižje rasti, modni strokovnjaki priporočajo širše, pravokotne, majhne ali srednje velike torbice. Ženske višje ali močnejše postave pa si raje izberite torbico z zaobljenimi ali okroglimi linijami. 

5.     Kaj pa barva torbice? Si samozavestna in kar žariš od temperamenta? Izberi žive barve torbic, na primer rumeno ali rdečo. Si bolj umirjena in si ne želiš izstopati? Izberi raje hladne barve, kot so temno modra, črna, rjava, siva – in ne, z njimi ni nič narobe!  Pravzaprav so te barve torbic večne klasike – nikoli ne gredo iz mode!

Elegantna rdeča ženska torbica s cofkom v vsej svoji lepotiManjša rdeča ženska torbica s prelepim trendi vzorcem

 

Mini BONUS nasvet: Ženske torbice in kako jih nositi?

Tako, sedaj si lahko že izbrala torbico, ki bo prava zate. Ni pa čisto vse v obliki, dizajnu in barvi ženske torbice. Pomembno je tudi, kako jo nosimo.

Torbica, ki sega do bokov, bo vizualno lahko vplivala na videz le teh, zato pazi.

Definitivno ne mor zgrešiti, če torbico nosiš približno na sredini trupa, saj tako vizualno poudarja ozek pas, v določenih primerih pa lahko celo navidezno podaljšuje postavo. Seveda je vse skupaj tudi malo odvisno od torbice same.

 Elegantna rdeča manjša ženska torbica z dekoracijo

Srčno upam, da sem vam pomagala, da bo izbira prave ženske torbice lažja.

Če potrebuješ še kakršnokoli pomoč ali nasvet, pa nam le piši na elektronski naslov info@torbice.si ali pa kar preko Facebook-a. Lahko se zmenimo tudi za kakšen popustek ;)

Pripravila:

Nika, ekipa Torbice.si