Ženske torbice - Kako izbrati pravo torbico?

Ženske torbice kot modni dodatek

Te zanima, kako izbrati pravo žensko torbico zase? 

Ženska moda ni tako preprosta, kot se zdi na prvi pogled, saj smo si predstavnice nežnejšega spola zelo različne. Izbira oblačil, obutve in modnih dodatkov je odvisna predvsem od višine in oblike telesa ženske, pa tudi od njenega stila.

 

Priznati si moramo, da smo v ženske v veliki meri nore na torbice – in glede na to, da si pravkar našla ta zapis, si verjetno ena izmed nas tudi ti ;)

 

Ali veš, da so bile torbice primarno narejene le za prenašanje drobnarij, ki so jih ženske nosile s seboj? No, saj to še vedno drži, pa vendar so dandanes ženske torbice predvsem čudovit modni dodatek in sta njena oblika in dizajn bolj pomembna kot kdajkoli prej.

 

Ženska skozi torbico skuša izraziti svojo osebnost, zato je še toliko bolj pomembno, da izbere pravo. Toda, kako?

Zakaj sta pomembna prava izbira ženske torbice in tvoj način nošenja?

Si bila kdaj v hiši iluzij? Če še nisi bila, priporočam!

 

Tam nam skozi zabavne igre razložijo in dokažejo, kako se lahko poigramo z našim vidom oziroma možgani.

 

Če te zanima, lahko malo pobrskaš po internetu, saj se najde marsikaj zanimivega. 

 

Za primer si poglej ti dve sliki:

Kako izbrati pravo žensko torbico? - Moč iluzije Slika 1
Kako izbrati pravo žensko torbico? Moč iluzije Slika 2

Na levi sliki sta obe osebi oz. pojavi (hmm?) enako veliki, čeprav želijo naši možgani prikazati, da je zadnja oseba večja od prve.

 

Na desni sliki lahko vidiš starejšo gospo ali pa mladenko. Potrudi se in poskusi najti obe!

 

In kakšno povezavo ima iluzija z ženskimi torbicami?

 

Če izbereš pravo torbico zase in veš, kako jo nositi, lahko poudariš tiste dele, ki si jih želiš poudariti - in ravno obratno z napačno izbiro.

Kako izbrati pravo žensko torbico?

Zares si želim, da bi ti lahko razkrila, kakšna je popolna ženska torbica in katera je prava zate.

 

A ne bi bilo super, če bi ti lahko le rekla, kakšna je oblika, velikost in barva idealne torbice? Ampak žal tako enostavno ne gre.

 

Na voljo je toliko “pravih” torbic, kot je stilov žensk, ki jih nosijo. In ja, nisi edina - vsaka dama se večkrat znajde v dilemi, katera torbica je prava zanjo.


Smo v času izobilja, ko je na voljo zares veliko torbic. Razlikujejo se predvsem po obliki, barvi in velikosti, pomemben podatek pa je tudi cena.

 

Nekatere torbice so zelo poceni oziroma so cenovno dostopnejše, cene dražjih pa lahko segajo v nebo. To so praviloma torbice svetnovno znanih blagovnih znamk, kot so Desigual, Guess, Prada, Michael Kors, Luis Vuitton, Armani Jeans, itd. Kmalu se jih bo dobilo tudi pri nas, vendar bo potrebno še malo počakati ;)

 

Na spletni strani Torbice.si lahko najdeš veliko poceni torbic, ki pa so vseeno dovolj kvalitetne, da jih ne boš hotela kmalu zamenjati :) Lahko si jih ogledaš v kategoriji ženske torbice do 19,90€ ;)

 

Vedno več žensk kupuje poceni torbice. Dandanašnji trend gre definitivno v to smer, da se kupi cenejšo torbico in se jo nato tudi prej zamenja. Tako je lažje ostati vedno v modi, hkrati pa se ne naveličaš ene in iste (stare) torbice. Spet odvisno od vsake dame posebej.

 

Zdi se mi, da vprašanje “Kako izbrati pravo torbico?” niti ni na mestu, saj je na to vprašanje na splošno nemogoče odgovoriti. Potrebno bi se bilo vprašati, kako izbrati pravo torbico za žensko, ki jo bo nosila. Tukaj pa je pomagati malce lažje ;)

 

V naslednjih štirih točkah si lahko prebereš nekaj osnovnih pravil, ki jih je dobro upoštevati ob nakupu torbice.

 

Ta pravila te bodo vodila do izbire ženske torbice, ki bo funkcionalna in nosi vse, kar tekom dneva potrebuješ. Nenazadnje je to tudi njen prvotni namen. Hkrati pa bo služila kot modni dodatek in pika na i tvojemu popolnemu izgledu.

1. Ženska torbica glede na priložnost

Vsaka dama, ki išče pravo torbico zase, se mora najprej vprašati, za katero priložnost jo potrebuje. Seveda je vsaki situaciji namenjena različna torbica. Nikoli ne boš uporabila iste torbice za na plažo, za večer s tvojimi prijateljicami ali za zmenek s svojim dragim.

 

Če potrebuješ torbico za vsak dan, moraš vsekakor razmisliti o trajnosti in ne samo o stilu. Navsezadnje je ne želiš zamenjati po samo enem mesecu uporabe, kajne?

 

Še ena stvar, ki jo moraš imeti v mislih je barva. Nikoli ne boš zgrešila z izbiro nevtralnih barv, ki se odlično kombinirajo z oblačili, ki jih nosiš. Črna, siva, bež in rjava barva so vsekakor dobra izbira. Vseeno pa je potrebno poudariti, da so trenutno najbolj popularne barve roza, zlata in srebrna ter morsko modra (navy).

 

Ženska torbica mora biti dovolj velika, da lahko vanjo pospraviš vsakdanje potrebščine, vendar ne sme biti prevelika, saj lahko izgleda, kot da greš na potovanje.

 

Za vsakdan si ponavadi izberemo klasično modno torbico, ki jo imamo za v službo in za sprehod po mestu. Vanjo navadno lahko pospravimo vse, kar čez dan potrebujemo. Klasične torbice lahko razdelimo na modne in bolj športne modele torbic. Izberi tisto, ki bolj paše k tvojemu stilu.

 

Če si ženska, ki ima raje proste roke, pa si raje izberi enoramno torbico oziroma torbico za čez ramo. Tu ne smemo pozabiti, da ima tudi večina klasičnih modnih torbic priložen pašček za čez ramo. Vse bolj trendi so tudi modni nahrbtniki.

 

Iščeš torbico za valeto ali maturantski ples? Imaš morda zmenek s svojim dragim ali pa greš na ples s prijateljicami? Izberi si večerno torbico, elegantno in svetlikajočo, da boš zasijala in ne boš ostala neopažena ;)

 

Za kozmetiko in toaleto pa si oglej kozmetične oz toaletne torbice.

 

Na spletni strani Torbice.si pa imamo tudi nekaj kolesarskih torbic, ki komaj čakajo na tvoje kolesarske podvige.

2. Udobje in praktičnost ženske torbice

Medtem, ko je večina žensk pripravljena žrtvovati svoje udobje za slog, rada svetujem, da je vedno najbolje najti neko srednjo varianto.

 

Večerne torbice lahko izgledajo res super, vendar to ponavadi pomeni, da je majhna - vanjo lahko pospravimo le malo stvari, poleg tega pa “zasede” eno roko. Če ti to ne predstavlja težav, je estetsko lepša in bolj elegantna večerna torbica dobra izbira.

 

V kolikor ti udobje pomeni več, pa uporabi elegantno enoramno torbico. Edina stvar, na katero moraš paziti je, da je pašček dovolj dolg, da jo boš lahko lahkotno nosila in te ne bo ovirala. V spletni trgovini Torbice.si ima velika večina torbic dolg, po dolžini nastavljiv pašček za nošenje.

 

Dodala bi še, da ima dandanes tudi večina elegantnih večernih torbic priložen pašček ali verigico za nošenje.

3. Notranjost in razporeditev ženske torbice

Pred nakupom nove ženske torbice se je pametno vprašati, koliko vsakdanjih drobnarij imaš  v torbici in kako bi jih želela imeti pospravljene.

 

Pri nakupu se tako priporoča pregled notranjosti torbice, da so pomembne drobnarije, kot so telefon, ključi, denarnica, robčki, ipd. vedno lepo pospravljeni na svojem mestu in jih ne iščeš, še posebej, če je torbica velika.

 

Ženske nosimo v svojih torbicah veliko potrebščin in resnično ne želiš, da bi se prebijala po njej, da bi našla nekaj, kar potrebuješ. No, v tem primeru pridejo predalčki in žepki še kako prav!

 

V spletni trgovini Torbice.si se trudimo, da ima vsaka torbica, denarnica in nahrbtnik sliko notranjosti ali vsaj podroben opis, kako notranjost izgleda in koliko žepkov je na voljo.

4. Kater material izbrati?

Pametno se je pozanimati, iz katerega materiala je narejena torbica in kako se ga vzdržuje in čisti.

 

Med najbolj “hvaležne” materiale definitivno sodi tudi poliuretan, ki ga pogosto srečujemo tudi pri torbicah in ostalih modnih dodatkih.

 

Je odporen, prilagodljiv in vzdržljiv. Uporablja se praktično na vseh področjih. Z lahkoto ga čistimo tudi z vlažno krpico.

 

Večina torbic iz umetnega ali ekološkega materiala je narejena iz poliuretana.

 

Še vedno so zelo priljubljene torbice in denarnice iz pravega naravnega usnja. Prednost usnja je predvsem to, da koža ostaja prožna še dolga leta in se ne lušči.

 

Naravno usnje je priporočljivo tudi kdaj namazati s kremico, voskom ali tekočino za usnje, da bo še bolj mehko in prožno, prav tako pa se mu podaljša življenska doba.

5 zlatih pravil za izbiro ženske torbice glede na postavo in osebnost

Spodaj je naštetih še 5 zlatih pravil + 1 mini bonus nasvet ;)

 

Katere ženske torbice so najbolj primerne glede na tvojo postavo?

 

1.   Bi rada poudarila svoje oprsje? Razmisli o torbici za čez ramo oziroma enoramni torbici! Torbica se nosi na eni od ram, pašček pa gre ravno med prsi do boka. Čudovito in veliko izbiro enoramnih torbic najdeš tudi pri nas :)

 

Lahko pa se vseeno odločiš za klasično torbico in jo nosiš s priloženim daljšim (snemljivim) paščkom, ki ga dobiš poleg večine torbic.

 

2.     Si morda bolj drobne postave? Strokovnjaki za žensko modo pravijo, da za drobno ali manjšo postavo raje izberi manjšo ali srednje veliko torbico.

 

3.     V primeru močnejše postave se želiš izogniti majhnim torbicam. Raje izberi srednjo ali veliko torbico.

 

4.     Si se kdaj vprašala, kako izbrati pravo obliko ženske torbice glede na svojo višino? Če si malo nižje rasti, modni strokovnjaki priporočajo širše in pravokotne torbice.

 

            Ženske višje ali močnejše postave pa si raje izberite torbico z zaobljenimi ali okroglimi      linijami.

 

5.     Kaj pa barva torbice? Si samozavestna in kar žariš od temperamenta? Izberi žive barve torbic, na primer rumeno ali rdečo.

 

Če si bolj mirne narave premisli o izberi hladnih barv, kot so temno modra, črna, rjava, siva – in ne, z njimi ni nič narobe! Pravzaprav so te barve torbic večne klasike – nikoli ne gredo iz mode!

 

Ženska moda zna biti kar zapletena kajne? ;)

Mini BONUS nasvet: Ženske torbice in kako jih nositi?

Tako, sedaj si si v glavi že lahko ustvarila sliko torbice, ki bi bila prava zate. Ni pa čisto vse v obliki, dizajnu in barvi ženske torbice. Pomembno je tudi, kako jo nosimo.

 

Torbica, ki sega do bokov, bo vizualno lahko vplivala na videz le teh, zato pazi.

 

Definitivno ne mor zgrešiti, če torbico nosiš približno na sredini trupa, saj tako vizualno poudarja ozek pas, v določenih primerih pa lahko celo navidezno lepše oblikuje postavo. Seveda je vse skupaj odvisno tudi od torbice same.

 

Srčno upam, da te nisem z napotki še bolj zmedla. Izbira prave torbice ne bi smela biti tako težka: Poznati moramo predvsem svoj stil, potrebe in osebnost.

 

Na podlagi teh izbiramo barvo, dizajn, velikost in notranjost. Tudi praktičnost je zelo pomemben dejavnik, ki ga je treba upoštevati pri izbiri. Konec koncev je lastnica tista, ki jo bodo s svojo novo torbico tudi videli.

Kje kupiti pravo torbico zase?

V Sloveniji je ogromno fizičnih trgovin, kjer se prodajajo ženske torbice in ostali modni dodatki.

 

Če pa bi raje opravili nakup kar preko spleta, je spletna trgovina Torbice.si najboljši izbor. Imamo namreč največjo izbiro torbic v Sloveniji, poleg tega pa najboljše razmerje med kvaliteto in ceno.

 

V ekipi Torbice.si smo si zadali cilj, da bomo nudili le kakovostne izdelke po čim bolj ugodni ceni in vedno pod priporočeno maloprodajno ceno. Naši artikli so narejeni iz kvalitetnih in zdravju neškodljivih materialov.

 

Vabimo te, da spoznaš naše blagovne znamke, kot so Anna Grace, LeeSun London, Anna Smith, Cavaldi, Adleys in še mnogo drugih. Obišči nas na Torbice.si ;)

 

Srčno upam, da sem vsaj malo pomagala pri izbiri prave ženske torbice.

 

Če potrebuješ še kakršnokoli pomoč ali nasvet, pa nam le piši na elektronski naslov info@torbice.si ali pa kar preko Facebook-a.

 

Pripravila:

Nika, ekipa Torbice.si